• Ha megtetszik egy program, megrendelhetem?
Igen, csak adja meg a létszámot, időpontot, és elkészítjük a személyre szabott árajánlatot.

• Mennyibe kerül az árajánlat kérés?
Semmibe. Csak akkor kell majd előleget fizetni, ha mind a program, mind az ár elfogadásra került, és aláírjuk a szerződést.

• Miért nincsenek konkrét árak feltüntetve?
Az ár több tényezőtől függ, csak ezek ismeretében lehet konkrétumot, tartható összeget megadni. Mennyi a gyerekek létszáma, mennyi kísérő jön? Mekkora buszt igényelnek? A több, felsorolt lehetséges programpontból mit szeretnének? Busszal vagy vonattal, esetleg kombinálva utaznak? Kérnek ellátást, milyet? Kérnek szakvezetőt/kísérőt? A múzeumba alap jegyet kérnek, vagy bővítettet? Betérnek-e néhány órára kalandparkba, strandra, barlangba, részt vennének evezésen, hajókiránduláson? Ha mindezt nem tisztázzuk, vagy túl sokba kerül, mert - látatlanban - túl lett árazva, vagy utólag kellene egyezkedni, hogy néhány szolgáltatást pluszban fizessenek ki. Egyik sem szerencsés. Amit megbeszélünk, azt teljesítjük - 'korrekciók' nélkül.

• Tetszik egy program, de kis változtatással még jobb lenne. Lehet rajta csiszolni?
Terveink, amellett, hogy kerek egészet nyújtanak, szabadon változtathatóak egyéni igényeknek megfelelően. Be lehet iktatni a rétegérdeklődésnek megfelelő helyszíneket (építészeknek egy speciális szerkezettel bíró hidat, művészettörténészeknek egy különleges díszítést vagy festményt rejtő múzeumot, ifjú természettudósoknak egy tanösvényt a közeli nemzeti parkban, adott felekezethez tartozó csoportnak egy templomot…). Személyre szabjuk az utat.

• Tetszik egy program, de nekem egy nappal hosszabb/egy nappal rövidebb kivitelben kellene. Megoldható?
Természetesen. Az igénynek megfelelő látnivalók közül még többet mutatunk (hosszabbításkor), vagy ami nem olyan érdekes a csoportnak, azt kivesszük (rövidítés).

• Nekem olyan elképzelésem van, ami nem szerepel az ajánlatban. Tudnak segíteni kidolgozni?
Igen. Akár a helyszínt, akár az érdeklődés tárgyát közlik, megszervezzük az utat. A teljesen egyéni ötleteket szeretjük, minket is új utakra visz.

• A dunántúli kirándulás tetszik, de nagyon hosszú. Lehet, hogy csak egy részét járjuk be?
Természetesen. A 4-5-6 napos utak csak tervek, feldobott labdák. Az osztály érdeklődésének megfelelően lehet belőle kivágni, rövidíteni. Az is elképzelhető, hogy két évben, két adagban járják be a távolabbi helyszíneket.

• Nem vagyok járatos adott területen. Kaphatunk szakavatott vezetőt?
Igen. Sok helyszínen, pl. nemzeti parkokban, kastélyokban eleve kapunk vezetőt. Olyan esetben, ha a pedagógusok ismeretein felül, más témakörben is kellene valaki, aki minden igényt kielégítően tud mesélni a látottakról, biztosítunk kísérőt.

• Hogyan válasszak buszos céget?
Az utazás sarkalatos pontja a kirándulásnak. Természetesen ezt is megoldjuk Önnek. Ha mégis információt szeretne gyűjteni a kínálatról, érdemes az ajánlatkérésnél odafigyelni a következőkre: - egyéni vállalkozóról van-e szó, akinek 1 busza van, vagy egy flottával rendelkező céggel egyeztetünk, akiknek van lehetőségük műszaki hiba esetén cserére, - a kedvezőnek tűnő km díj mellett mennyi a napi minimum keret, amit kötelező kifizetni (pl. Debrecen-Nyíregyháza vonalra is felszámítják a 250 km-t), - van-e kiállási díj, - van-e külön napidíja a sofőrnek, vagy benne foglalt a km díjban, - le merik-e írni, hogy adott összegért vállalják a fuvart. Sokszor a jónak tűnő ajánlat lesz a legdrágább, mert utazás után közlik a ’rejtett’ költségeket. Továbbá, csak szerződéssel vágjanak bele a bérlésbe, mert az az egyetlen lehetőség a későbbi számonkérésre vitás esetben.

• Milyen szállások közül választhatunk?
A csoport igényéhez és lehetőségeihez képest segítünk megtalálni a megfelelőt, legyen az kemping, kollégium, turistaszállás, vagy szálloda. Néhol a szűkös kínálat miatt (földrajzilag elszigeteltebb területen) nem biztos, hogy a teljes skála rendelkezésre áll, de arra figyelünk, hogy tiszta és rendezett legyen a környezet. • Miért kell előleget utalni? Az előleg garancia arra, hogy lesz szállásunk, buszunk, beengednek a tervezett helyekre.

• Miért érdemes megrendelnem minél hamarabb a kirándulást?
Az osztálykirándulások zöme egy szűk intervallumban zajlik. Minél hamarabb foglaljuk le a szállást, a buszt, annál valószínűbb, hogy azt kapjuk, amire szükségünk van. Később, lehet, már csak a ’maradék’ szállások közül választhatunk, ami pl. távolabb van az eredetileg kiszemelt területtől, vagy nagyobb buszt kell kifizetni, mert a kisebb kapacitásúak elfogytak.

• Tudunk nagyon olcsón utazni?
Igen. A MÁV ingyen utazást biztosít egyes múzeumok megtekintésével kapcsolatban. Tájékoztató jellegű információt a honlapunkon talál, de pontos adatokért keresse az ügyfélszolgálatunkat.

• Önök a legolcsóbbak?
Mi a legjobbak szeretnénk lenni, nem a legolcsóbbak. Egy jó minőségű szolgáltatás szükségszerűen kicsit többe kerül, mint egy alig elfogadható. Egy jól sikerült kirándulásba azonban nem fér bele, hogy a busz lerobban és emiatt programok maradnak el, hogy fáradtabban ébred a csapat, mert egy olcsó szállás kifeküdt ágyain aludtak, vagy nem jutnak be egy kalandparkba/kastélyba, mert a szervező átsiklott afelett, hogy az épp zárva tart. Mi a legjobbat nyújtjuk. Ami nagyon olcsónak tűnik, ’túl szép, hogy igaz legyen’. Nálunk nincsenek rejtett költségek, utólag felszámolt tételek. Adott programra/létszámra előre meghatározott, fix árat adunk, amitől nem térünk el. Ez előre kalkulálhatóvá teszi a túrát, meglepetések nélkül. Emellett természetesen a lehető legalacsonyabb árat ajánljuk ki, győződjön meg róla.